Anywhere, Anytime

Met Speedminton® materiaal kun je overal en altijd spelen! Twee rackets en een Speeder® meer is niet nodig. De Speeder® is speciaal ontwikkeld om buiten te spelen, zijn windbestendig tot windkracht 4 en hebben een stabiele vlucht tot wel 30 meter. Speel in het park, op straat of in de achtertuin voor gegarandeerd grenzenloos plezier. Een net is niet nodig en met de lichtgevende Night Speeder® kan zelfs in het donker worden gespeeld.

Voor degenen die wedstrijden willen spelen is er de Easy Court. Twee vierkanten van elk 5,5m (het speelveld) zijn supersnel neergelegd met een tussenafstand van 12,8m – en ga direct aan de slag!

BEKIJK DE VIDEO AAN DE RECHTERKANT EN KRIJG EEN GOEDE EERSTE INDRUK VAN DE WEDSTRIJD

Speedminton® korte handleiding

1. Begin te spelen met de rode FUN Speeder® (gele dopje).

2. Houd een afstand aan van ca. 5 m tussen jou en je partner.

3. Serveer vanaf heuphoogte.

4. Ben je gewend aan de Speeder®, vergroot dan de afstand naar 10m.

5. Stap nu over op de gele Match Speeder® (rode dopje). De afstand dient nu 12-15m te zijn.

6. Staat er veel wind, doe dan de windring om de Speeder® en speel verder.

7. Wil je meer? Pak dan een Easy Court. Het speelveld van 2 vierkanten van 5,5m met een tussenafstand van 12,8.

8. Wil je in het donker spelen? Gebruik dan de gele Night Speeder® (transparant dopje) en steek een Speedlight erin. Breek de Speedlight en steek deze vanaf de binnenkant stevig tot haverwege in het dopje . En klaar. Veel plezier in het donker!

Crossminton Regels

De wedstrijd

Een set eindigt als een speler 16 punten heeft en met twee punten verschil wint. Een wedstrijd bestaat uit twee gewonnen sets.

De opslag

Elke speler mag drie keer achtereen serveren. Elke opslag levert een punt op. Bij de stand 15:15 wordt om de beurt opgeslagen. De opslag dient vanaf heuphoogte te worden geslagen. Een bovenhandse opslag is niet toegestaan. De verliezer mag de volgende set beginnen met de opslag. Verlierer die ersten drei Aufschläge.

Punten

Een punt telt als de Speeder® de grond raakt. De lijnen maken deel uit van het veld. Ook het raken van het lichaam telt als een punt.

Feldwissel

Spelers wisselen van kant na elke game. Als een derde game (tiebreak) gespeeld moet worden dan wisselen de spelers bij elke 6 gespeelde punten van kant.

Officiële toernooiregels

Klik hieronder voor de officiële toernooiregels van de Nederlandse Speed Badminton Federatie en de Internationale Crossminton Organisatie:

NSBF
ICO