Wat is Speedminton®?

 

„The Ferrari of racketsports.“ (T-Online)                                        

„Bye bye birdie, hello Speedminton!“ (New York Times)

 

Speedminton® is marktleider in Crossminton produkten. Crossminton (voorheen Speed Badminton) combineert het beste van tennis, squash en badminton tot een spel dat je altijd en overal kunt spelen!

Het spel is heel eenvoudig op te zetten en er is geen net vereist; het veld bestaat uit twee vierkanten van 5,5 x 5,5 meter met een afstand van 12,8 meter ertussen. De Speeder® (naam van onze shuttles) is ontworpen voor binnen en buiten spelen. Het is kleiner en zwaarder dan de shuttles die in het traditionele badminton worden gebruikt. Hij vliegt stabiel in de wind, is waterbestendig en kan licht zelfs in het donker op als hij wordt geladen met een Speedlight.

Crossminton is heel gemakkelijk te leren en binnen een paar slagen heb je het onder de knie en speel je lange slagenwisselingen in een mum van tijd!

Recreatief wordt het gespeeld op het strand, in de achtertuin, in een park, op een parkeerplaats en op grote vlakke buitenruimten. Voor degenen die een wedstrijd willen spelen, hebben we de Easy Court gemaakt, die eenvoudig is uit te zetten. De twee vierkanten van 5,5 x 5,5 meter (het speelveld) worden binnen enkele seconden uitgezet op een afstand van 12,8 meter. Voor een wedstrijd zijn vaste regels.

Een wedstrijd biedt veel plezier voor spelers van alle leeftijden en kan worden gespeeld in enkel- en dubbelspel.

Of het nu op het strand is, in het park of op straat ... ga lekker naar buiten en speel Crossminton!